Outlook 2003

Outlook 2003 instellen

Stap 1. Accountinstellingen openen

outlook2003-stap1

In Outlook 2003 klikt u bovenin op "Extra"/"Tools".
Vervolgens klikt u op "E-mail Accounts".

Stap 2. Het aanmaken van een e-mail account

outlook2003-stap2

In het account scherm kiest u voor de optie "Een nieuwe e-mail account toevoegen"/"Add a new mail account".
U klikt vervolgens op "Volgende"/"Next".
Er zal nu een Wizard verschijnen.

Stap 3. Servertype kiezen

outlook2003-stap3

Als eerste wordt er om het type mailaccount gevraagd. U kiest hier voor de optie"POP3" en klikt op "Volgende"/"Next"

Stap 4. Uw gegevens invullen

outlook2003-stap4

• Naam: U mag zelf een naam kiezen. Kies bij voorkeur een logische naam. Ontvangers van uw email zullen deze naam zien als afzender.
  • E-mailadres:  Geef hier het email adres op dat vermeld staat in de brief.
  • Server voor inkomende e-mail:  Vul hier uw domeinnaam in, voorafgegaan door mail. Voor bijvoorbeeld het domein www.voorbeeld.nl vult u in: mail.voorbeeld.nl.
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Voor deze service dient u gebruik te maken van de server van uw internjetprovider. Voor Chello gebruikers is dit bijvoorbeeld mail.chello.nl en voor Planet gebruikers mail.planet.nl. Klik hier voor een volledige lijst van mailservers van alle internetproviders.
  • Gebruikersnaam: uw gebruikersnaam is uw e-mailadres. Dit staat vermeld in de brief.
  • Wachtwoord: vul het wachtwoord uit de brief in. Let goed op hoofd- en kleine letters.

Stap 5. Accountinstellingen testen

Microsoft Outlook 2003 biedt de mogelijkheid om uw accountinstellingen te testen. Outlook zal tijdens deze test proberen een verbinding te maken met de inkomende- en uitgaande mailserver en hierbij proberen mail op te halen en een testbericht te versturen.

1. Klik op de knop Accountinstellingen testen/Test Account Settings.
  2. Mocht er iets mis gaan dan kunt u op het tabblad Fouten klikken om na te gaan wat er mis ging. De meest voorkomende fout is een typefout in de gebruiker- of inkomende servernaam.
  3. Klik op Sluiten

Stap 6. Voltooien

Klik eerst op de knop 'volgende/next' en vervolgens op 'voltooien/finish'.

Uw account is nu klaar voor gebruik.