Outlook 2010 instellen

Stap 1. Kies voor de optie Accountinstellingen.

• Open het programma Microsoft Outlook 2010.
  • Klik in de menubalk op Bestand en klik dan op de knop [Account toevoegen].

outlook2010 stap1

Stap 2. Kies voor Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren

Er verschijnt een venster waarbij gekozen kan worden voor een automatische of handmatige accountconfiguratie.

• Vink het vakje Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren aan.
  • Klik op de knop Volgende.

outlook2010 stap2

Stap 3. Kies voor “Internet e-mail”

Er verschijnt een venster waarbij de e-mailservice moet worden gekozen.

• Klik op Internet-mail.
  • Klik op de knop Volgende.

Outlook2007-5

Stap 4. Vul de e-mailaccount instellingen in

Er verschijnt een venster waarbij de instellingen voor internet e-mail moeten worden opgegeven. U heeft vanOnszelf een brief gekregen met uw gegevens en wachtwoorden. Deze heeft u nu nodig.

• Naam: U mag zelf een naam kiezen. Kies bij voorkeur een logische naam. Ontvangers van uw email zullen deze naam zien als afzender.
  • E-mailadres: Geef hier het email adres op dat vermeld staat in de brief.
  • Server voor inkomende e-mail: Vul hier uw domeinnaam in, voorafgegaan door mail. Voor bijvoorbeeld het domein www.voorbeeld.nl vult u in: mail.voorbeeld.nl.
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Voor deze service dient u gebruik te maken van de server van uw internetprovider. Voor Chello gebruikers is dit bijvoorbeeld mail.chello.nl en voor Planet gebruikers mail.planet.nl. Klik hier voor een volledige lijst van mailservers van alle internetproviders.
  • Gebruikersnaam: uw gebruikersnaam is uw e-mailadres. Dit staat vermeld in de brief.
  • Wachtwoord: vul het wachtwoord uit debrief in. Let goed op hoofd- en kleine letters.

Outlook2007-6

Stap 5. Accountinstellingen testen

Microsoft Outlook 2010 biedt de mogelijkheid om uw accountinstellingen te testen. Outlook zal tijdens deze test proberen een verbinding te maken met de inkomende- en uitgaande mailserver en hierbij proberen mail op te halen en een testbericht te versturen.

• Klik op de knop Accountinstellingen testen….
  • Mocht er iets mis gaan dan kunt u op het tabblad Fouten klikken om na te gaan wat er mis ging. De meest voorkomende fout is een typefout in de gebruiker- of inkomende servernaam.
  • Klik op Sluiten.

Outlook2007-10

Stap 6. Voltooien

• Klik op Volgende.
  • Er verschijnt een venster waarin wordt aangegeven dat de procedure is voltooid. Klik op de knop Voltooien. Uw account is nu klaar voor gebruik.